Despre mine

Dr. Adrian Surd - medic specialist Chirurgie Pediatrica

Dr. Adrian Surd – medic specialist Chirurgie Pediatrica

Sunt medic specialist chirurgie pediatrica, absolvent al Universitatii de Medicina din Cluj-Napoca.

Dragostea pentru cei mici si uneori neajutorati m-a facut sa aleg aceasta profesie si sunt absolut convins ca in relatia medic-pacient si medic-parinte (apartinator) onestitatea si comunicarea sunt lucruri esentiale.

Odata cu explozia de site-uri si informatii nu intotdeauna corecte pe internet am hotarat sa fac si eu un pas in acest sens, la sugestia colegei si prietenei mele Dr. Delia Chira , un om deosebit si un profesionist adevarat cu care colaborez de mai multi ani. Cu siguranta multi vor spune ca site-ul este unul comercial insa eu voi incerca sa demonstrez contrariul. Dovada sunt sutele de raspunsuri pe e-mail, pe contul de Facebook, pe site-ul www.pediatrucluj.ro si telefonic la intrebari si nelamuriri ale parintilor.

Vazand ca omenia dispare treptat dintre noi si devenind in acelasi timp parinte, am hotarat ca trebuie sa ajut in masura in care pot si alti parinti care nu au de unde sa stie unele lucruri si uneori, mai grav, sunt sfatuiti gresit chiar de catre medici.

In concluzie, va stau la dispozitie cu orice informatie din domeniul chirurgiei pediatrice telefonic , pe acest site nou infiintat (ChirurgPediatruCluj.ro), pe email si pe conturile de Facebook, Google PlusTwitter sau Linkedin.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


CommentLuv badge

  1. Buna. Am un bebe de aproape 4 luni care a avut fren lingual taiat de un medic orl in urma cu 2 luni. Va scriu sa va cer parerea in sifuatia urmatoare: bebe dupa intervrntie 2 saptamani a mancat foarte bine si incet incet bebe a inceput sa manance tot mai rau, momentan mananca doar in somn si cum somnurile se reduc si laptele mancat e mai putin-manaca, cantitativ putin pt ca are si reflux. Nu pot pune doar pe seama refluxului alimentatia doar in somn pt ca treaz accepta sticluta dar nu reuseste sa traga din ea, nu face vid pe biberon si dupa 10 mibute in care mananca foarte putin incepe sa planga si sa refuze sticluta, nu stie nici suzeta sa o tina in gurita, in schimb daca i-o tin eu, molfaie pe ea. Mentionez ca m-am intors la medicul orl ce a facut interventia si mi-a zis ca s-a format un nou fren la fel de restricriv, si ca bebe daca reuseste sa manance in somn,l-ar lasa sa se chinuie sa invete si treaz, nu l-ar taia din noi. De pe un grup suport cu mamici de bebelusi cu frenuri pe facebook am aflat inainte de a taia ca sunt recomandate anumite exercitii timp de o luna de zile dupa interventie pt a nu se reatasa frenul, dar care medicul orl a spus ca nu sunt necesare-bineinteles ca nu le-am facut am ascultat medicul care tot el mi-a confirmat reatasarea. In Bucuresti este un anume doctor Laslau care ar fi singurul ce ar recomanda aceste exercitii. As vrea aa va intreb pe dvs daca stiti ceva de aceste exercitii, daca taiati frenuri? Situatia lui bebe nu e foarte roz, plange de foame si nu reuseste sa manance numai in somn, refluxul e agravat si de fren pt ca inghite mult aer. Astept parerea dvssi vizavi de o noua interventie. Multumesc anticipat.

  2. Bună ziua,
    Sunt mama unei fetite de 9 luni și o săptămână care a fost diagnosticată cu plagiocefalie, calcaneo valg bilateral și coalescenta labiala de către medicul pediatru ortoped. Ni s-a recomandat purtarea unei căști dar fără să ni spună unde se poate realiza aceasta, kinetoterapie și respectiv operație pentru coalescenta. Am citit articolul d-voastră despre coalescenta și mi-a plăcut foarte mult. Va rog din suflet sa mi spune ți părerea dumneavoastră despre eficienta purtării unei căști în caz de plagiocefalie (având deja 9 luni și 1 sapt) și dacă exista posibile efecte secundare sau riscuri asupra dezvoltării cerebrale. Totodata daca considerati benefica purtarea unei casti poate ne puteti indruma de unde sa o procuram. Mulțumim !

    • Buna ziua.Legat de plagiocefalie nu va pot spune prea multe,nu sunt ortoped, oricum nu are efect asupra dezvoltarii cerebrale.Legat de coalescenta nu este de facut nimic daca nu sunt lipite complet.Oricum nu se desfac chirurgical, se pune la nevoie o crema Oestrogel de ex., strat fin unde sunt lipite de 2 ori pe zi 2 saptamani.Sanatate!

  3. Buna ziua. Sunt mama unui băiat de 7a și 10l. Acum 6 luni a fost diagnosticat cu hepatosplenomegalie. Ficatul măsoară 13.9 (acum 3 luni era 12) splina are 14.1 (acum 3 luni era 11.88). Are și o malformație de vena porta. Analizele de sânge sunt ok, exudat și urină, ok. Suntem disperați că nu se găsește cauza creșterii organelor interne. Aveți vreo idee? Se poate să venim la Cluj( din Tm) ? Care sunt procedurile de transfer? Multumesc